Sjalar i alla dess former

Sjalar i alla dess former

Jag gillar att sticka sjalar, i alla dess former, just nu så testar jag att läsa mönster på engelska. Det är klart en utmaning men ack så roligt att få lära sig nya saker, alltid lika kul. Här nedan visar jag några av mina sjalar som jag har gjort under våren. Det kommer säkert att bli några fler under sommaren och hösten, det kan aldrig bli för mycket.

Den grå sjalen är stickad i ett tjockt ullgarn och kommer att sitta fint på den som är lite frusen av sig den är 160 cm lång och 45 cm bred vilket gör att det verkligen går att svepa in sig i den och känna hur värmen bara sprider sig.

Flerfärgade sjalen är stickad i ett tunt, tunt yllegarn som ändrar färg vartefter jag har stickat. Den kan verka tunn och det är den men ack så varm. Jag har en egen som är grå/vit och den har jag som halsduk på vintern och sedan om jag fryser under dagen på kontoret så drar jag bara ner fliken och drar lite här och där så täcker axlarna och värmer så skönt så.

Den grå/petrol färgade sjalen är stickad som en trekant och har ett mönster som liknar lite grann ett påfågelsöga, så roligt att sticka, detta är ett mönster som jag har läst in på engelska och känner att jag har lyckats, till slut, ska jag nog tillägga.

Den mörkt gröna sjalen är en tunn sjal med olika trianglar som sitter ihop och kan även den användas till halsduk inför kommande vinter.

 

Posted on: 28 juli, 2017ulla@jordmark.se

Lämna ett svar