Sänggavel – grafiskt mönster

Sänggavel – grafiskt mönster

Jag fick en beställning på en sänggavel, 180 cm bred och skulle gå i grått och ett mer grafiskt mönster. De sänggavlar jag gjort tidigare har varit med knappar som man drar igenom alla material.

I det här fallet visade de mig en bild på vad de hade tänkt sig sedan fick jag fria händer med utformningen efter deras tankar. I det här arbetet så behövde jag ha allt material hemma, både tyg, skumgummi och skiva innan jag kunde börja.

Jag har inte har någon stor bil så sonen som har en lite större hantverkarbil, ryckte ut och hjälpte mig både med transport och bära in i garaget. När delarna väl var där var det bara till att såga, limma fast skumgummit och sedan fästa fast tyget och plattorna i skivan. Resten var bara arbete, räkna ut så att allt stämde och att gaveln sitter fast. 

De ville även ha en huvudkudde som matchade gaveln, så det var till att beställa skumgummi även till detta. Den riktiga utmaningen var en sängkappa, som bara ska ”smeka” runt sängen och inte hänga ner som en kjol. Med lite fantasi, symaskin och kardborrband kan man lösa det mesta. Jag är väldigt nöjd med resultatet. 

Här nedan så kan du se arbetets gång och hur slutresultatet blev.

Posted on: 12 februari, 2017ulla@jordmark.se

Lämna ett svar